Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. május 23., vasárnap

Sulok Zoltán is felszólalt a Dzsámi megnyitóján


A Pécs 2010 oldal arról tudósít, hogy május 22-én újra nyitotta kapuit a Jakovali Haszán pasa dzsámi. A rendezvényen felszólalt a Magyarországi Muszlimok Egyházának elnöke, Sulok Zoltán közgazdász.

Sulok Zoltán a Magyarországi Muszlimok Egyházának vezetője elmondta, hogy a Jakovali Haszan dzsámiját a pécsi közösségük imahelyként használja, a pénteki imákat és a Ramadán alatt (az iszlám holdnaptár 9. hónapja, amikor a muszlimok napkeltétől-napnyugtáig böjtölnek) pedig mindennap imádkozik itt a Pécsett és vonzáskörzetében élő pár száz muszlim hívő. Azon túl, hogy örülnek a múzeum felújításának, a mecset állagmegóvásának, az egyik tagjuk készítette az arab feliratokat az új kiállításon, amely jó lehetőség azok számára, akik a muzulmán világot nem ismerik, hogy találkozzanak a vallásunk öt alapelvével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése