Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. június 15., kedd

Betiltották az apéro géant-t

MTI
A párizsi rendőrség megtiltotta a "kolbász és pia" elnevezéssel a Facebookon szerveződő "hatalmas aperitif" megtartását pénteken, a francia főváros egyik muzulmánok lakta negyedében.
A prefektúra "a közrend megzavarásának súlyos kockázatával" indokolta keddi döntését, amely valamennyi tervezett ellentüntetésre is vonatkozik.
A francia fiatalok körében az elmúlt hónapokban divat lett a Facebook közösségi oldalon szerveződő apéro géant, azaz hatalmas aperitif: egy hetekkel előre meghirdetett estén és megjelölt helyen több ezren gyűlnek össze spontán utcai bulizásra.
Miután baloldali pártok és "rasszizmusellenes civil szervezetek" tiltakozása nyomán a média hétfőn részletesen beszámolt a polémiáról, kedden már 6700 tagja volt a csoportnak a Facebookon, és hasonló megmozdulások kezdődtek Brüsszelben és Lille-ben is, Londonban pedig "szalonna és sör" elnevezéssel indult meg egy hatalmas aperitif szervezése.
Kedden az algériai származású Fadela Amara, a jobboldali kormánynak a külvárosok politikájáért felelős államtitkára is elítélte "a gyűlöletkeltő, rasszista és idegengyűlölő" megmozdulást. Bertrand Delanoe, Párizs szocialista főpolgármestere pedig jelezte: nyugtalanítónak tartja a "láthatóan szélsőjobboldali mozgalmak által inspirált akciót", amelyet a pénteki muzulmán ima után néhány órával és az Anglia-Algéria világbajnoki labdarúgó-mérkőzés előtt akartak megtartani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése