Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. június 29., kedd

Feldühödött afgánok: az amerikaiak kutyát vittek a muszlim iskolába


Feldühödött tüntetők csaptak össze az afgán rendőrséggel Kabulban, miután olyan híreket kaptak, hogy amerikai katonák egy csoportja megtámadott egy madraszát. A tüntetők szerint a katonák kutyáikkal együtt hatoltak be az iszlám iskolába, pedig az a muzulmán vallás szerint tisztátalan állatnak számít, és több vallási vezetőt is letartóztattak.

A kabuli rendőrfőnök helyettese csak a letartóztatások hírét erősítette meg, és tisztázta, hogy az akcióban kizárólag afgán rendőrök vettek részt. - A múlt éjszaka a titkosszolgálat és a rendőrség három embert tartóztatott le egy madraszában, akik a hírszerzés szerint korábban több erőszakos cselekményekben is szerepet játszottak – mondta Khalil Dastijar. A tüntetőkkel való összecsapásokban legalább 15 rendőr, és 5 tüntető sérült meg.

Közben szintén az afgán fővárosban ismeretlen fegyveresek rálőttek az ENSZ egyik járművére, az amerikai nagykövetség közelében. A támadásban a pick-up vezetője súlyosan megsérült. Azt egyelőre nem tudni, ki felelős a támadásért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése