Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. június 22., kedd

Malajziában tilos, de népszerű a sportfogadás

Az Origo cikke

Malajziában a világbajnokság rajtja óta 120 embert tartóztattak le illegális fogadások miatt a helyi rendőrség közleménye szerint.

A muszlim többségű országban a szerencsejátéknak csak kevés formáját engedélyezik, és azt is csak a más vallásúak számára, ők lottózhatnak, valamint lóversenyre is fogadhatnak, kaszinóba járhatnak.

A sportfogadás azonban mindenki számára illegális, ám ennek ellenére rendkívül népszerű, a becslések szerint a bukmékerek évente 6,2 milliárd dollár forgalmat bonyolítanak le, és ennek nagy része a labdarúgáshoz kapcsolódik.

A világbajnokság ideje alatt persze még nagyobb a fogadási láz, de a maláj rendőrség főnyomozója, Bakri Zinin szerint előbb-utóbb mindenkire lesújt a törvény keze. Zinin elmondta, hogy a 120 letartóztatott közül a legfiatalabb 15, a legidősebb pedig 73 éves volt, legutóbb pedig egy család négy tagját vették őrizetbe, mert éttermükben fogadóirodát működtettek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése