Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. június 24., csütörtök

Megszavazta a burka viselet tiltását a spanyol szentáus

A Hír24 cikke

Újabb arculcsapás az enyhébb szabályozás hívének számító Zapateronak.

A spanyol szenátus elfogadta a burka viseletének tiltását 131 igen és 129 nem szavazat arányában. A szavazás eredménye újabb csapást jelent José Luis Rodríguez Zapatero kormányfő számára, aki a tiltásánál jóval visszafogottabb szabályozást preferál, illetve az oktatás színvonalának javításában látja a vallási szélsőségek visszaszorítását.

A spanyol voksolás mellett számtalan nemzeti határozat született Európa szerte a radikális iszlám terjedésének megakadályozására: a nőket illető tradicionális öltözék kapcsán rendelkezett Belgium, Franciaország, Svájcban a minaretek építését ellenző referendum élvezett többséget (Nem mintha a női viseletek korlátozásával bármit is elérhetnének az ún. radikálisok ellen. Legfeljebb megalázzák a nőket azzal, hogy elveszik a ruhaviselési szabadságukat. Ez az ún. demokrácia? Európa arra büszke, hogy "legyőz" néhány gyenge nőt??! - szerk.).

Mindeközben a demokratikus értékek felett őrködő Európa Tanács a muszlim ruházat oktalan korlátozása ellen tiltakozik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése