Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. június 18., péntek

Őseink muszlim módra temetkeztek? Csak nem muszlimok voltunk az istváni ámokfutás előtt?


Ennél sokkal kevesebb szó esett a múltban arról, hogy a magyar törzsszövetség legalábbis egy része muszlim vallású lett volna. A magyar őstörténeti kutatás elismert korifeusai, mint pl. Szegfű Gyula, László Gyula és mások tesznek említést arról, hogy a honfoglalás kori sírok jelentős részének tájolása és a sir mellékletek muszlim temetkezési rítusra utalnak. Ezeket a régészeti megfigyeléseket Kiszely István értelmezte és vetette össze azzal a ténnyel, hogy a türk népek jelentős része így az ősmagyarok is ebben az időben mar felvettek a muszlim vállast. Az elméleteket felre teve a konkrét ásatási leletekkel úgy tűnik, hogy a honfoglaló magyaroknál egy ősi természetkultusz és a muszlim vállas elterjedését lehet valószínűsíteni. Ennek fényében történelmünk sok fehér foltja magyarázatra találhat úgy, mint a kereszténység felvétele körüli konfliktusok és az ezzel kapcsolatos közel 100 éves polgárháború, amiről szinte semmi emlék nem maradt. A katolikus egyház totális harca a "pogányság" ellen melynek a hevessége adott esetben azzal is magyarázható, hogy egy másik világvallás ellen folyt.
A magyarság török es nem utolsó sorban muszlim eredetére utalnak egyéb adatok is melyekről szinten többek között a sorok közt olvasva lehet következetni. Így például a tatárjárást és a török inváziót megelőzően is a tatár illetve török katonai vezetőség testvéri szövetséget ajánlott fel a magyar királyoknak a Nyugat ellen, amit azok (vesztünkre) rendre visszautasítottak. Írom, vesztünkre mivel a dölyfös nyugat az óta is csak visszaélt es soha sem méltányolta Magyarország áldozatát, melyet a nyugati kultúra keleti védelmezőjeként betöltött.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a kifejezés, "István ámokfutása."

    Újdonság, amit itt olvastam. Bár így lett volna, maradtunk volna mohamedán nemzetnek.

    Ady szerint: István rablólovagokkal, szeméttel töltötte meg Magyarországot. Sajnos István szelleme most is pusztítja Magyarországot.

    A magyarság szellemi gerincét a kereszténység törte meg. Történelmi tragédiáink onnan kezdődnek és abban gyökereznek.

    Simone Weil filozófus írja, hogy a kereszténység tönkere teszi a nemzeti identítást. Ez igaz, de tegyük hozzá, hogy a nyugati. Az iszlám ami nemzeti karakterünkhöz leginkább illő vallás lett volna, nagy nemzetté tett volna bennünket, főleg ha a magyar királyság összefogott volna az iszlám törökkel, nyugat ellenében.

    Makkai Sándor író és református püspök írta a török uralomról, hog az a nemzeti identitást nem veszélyeztette, a nemzeti identítást az osztrák veszélyeztette - nyugat, ami mindig veszély számunkra.

    A magyarság belső szellemi, lelki értékeit az iszlám segített volna megerősíteni, kibontakozni, így szellemileg, lelkileg egy erős identitású nemzetté váltunk volna.

    De mivel nem tettük, Európa mindenki által seggberúgott nemzete vagyunk.

    VálaszTörlés