Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. augusztus 22., vasárnap

Indonézia külön vasúti kocsikkal védené a nőket a szexuális zaklatásoktól

MTI

Kizárólag nőknek fenntartott szerelvények közlekednek péntektől bizonyos vasútjáratokon Indonéziában, hogy véget vessenek a női utasok szexuáliszaklatásának.

A nők védelmét biztosító szolgáltatás egyelőre húsz kocsira terjed ki, ezek a Jakarta és Bagor városa közötti járatokon, Indonézia egyik legforgalmasabb vonalán közlekednek - számolt be az üzemeltető.

A világ legnépesebb muzulmán országában az utóbbi években egyre több nő jelezte, hogy egyes férfiak kihasználják a zsúfolt vonatokon adódó helyzetet, és intim testrészeiket fogdossák. A szigetország vasúttársasága a panaszok nyomán úgy döntött, hogy kísérleti programot indít olyan szerelvények üzembe helyezésével, amelyek csak női utasokat szállítanak. Ezek a kocsik narancs- és rózsaszínűek. Egy-egy vagonban 120 nőnek jut hely, a megkülönböztetett bánásmód jeleként légkondicionált utastér várja őket.

A férfi nemet csak azok a 10 év alatti kisfiúk képviselhetik, akik anyjukkal utaznak. A szolgáltatás a tervek szerint hamarosan más útvonalakra is kiterjed. Indonéziában naponta félmillió ember - többségében nő - kel útra a vonattal, hogy a lehető leggyorsabban megtegye a Jakartába vezető utat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése