Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. augusztus 11., szerda

Kétmillió muzulmán kezdte el a ramadán hónapját Itáliában


Kétmillió muzulmán kezdte meg a ramadán böjtjét a katolikus Olaszországban, ahol mostantól tanúsítvány igazolja, hogy bizonyos élelmiszerek és gyógyszerek is a Korán előírása szerint készülnek.


A plébániatemplom udvarán felállított fehér sátorban indította el ramadán böjtjét az imám az észak-olasz Gallarate városában, ahol a népes muzulmán közösség öt éve vár saját imahely megépítésére. Mecset hiányában a katolikus templom fogadja be őket.

Róma főpolgármestere külön köszöntötte a városban élő muzulmánokat, integrációt szorgalmazva a katolikus többséggel. A Vatikáni Rádió az iraki Kirkuk érsekének üzenetét sugározta, melyben a muzulmánokat bátor megbékélésre, a keresztényeket pedig a muzulmán testvérek tiszteletére szólította fel.

Az idei ramadán újdonsága Olaszországban az, hogy tanúsítványt kaptak az olasz üzletekben árult halal élelmiszerek, vagyis azok, melyeket a Korán előírásai szerint készítenek. Hasonló tanúsítvánnyal igazolják kozmetikumok és gyógyszerek megfelelőségét is a muzulmán fogyasztók számára.

A halal termékek évi 70 milliárd eurós piacot képviselnek Európában, egyre több olasz szupermarketben van már külön polc a muzulmán vevőknek fenntartott termékeknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése