Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. augusztus 12., csütörtök

Kirkuk káld érsekének üzenete a ramadán kezdetén

Louis Sako káld érsek arra kéri a muszlimokat, hogy ez a szent hónap az imádság és a kiengesztelődés ideje legyen. A keresztényeket pedig arra szólítja fel, hogy a muzulmánok böjtjét például véve ne egyenek nyilvános helyen és öltözzenek szerényen.

A ramadán „az imádság különleges ideje", ugyanakkor „bátorság a megbocsátához, a kiengesztelődéshez és az igazságossághoz" – ezt a reményét fejezte ki Louis Sako, Kirkuk városának káld érseke a ramadán kezdetén kiadott üzenetében. Az érsek arra kéri a keresztényeket, hogy tartsák tiszteletben muzulmán testvéreik érzését és ne étkezzenek nyilvánosan, illetve mértéktartóak legyenek az öltözködésben is.

A ramadán az iszlám szent hónapja, amelyet böjtölésnek és imádságnak szentelnek. Idén augusztus 11-én kezdődik. Ez idő alatt a muszlimok nem ehetnek és ihatnak hajnali 4 és este fél 7 között. Irakban ez különösen is próbára teszi az emberi szervezetet, hiszen a hőmérséklet napközben elérheti akár az 50 fokot is.

Louis Sako érsek üzenetében úgy fogalmaz: a ramadán alkalmat ad arra, hogy begyógyítsa az iraki nép sebeit és helyreállítsa a békét, a biztonságot, a stabilitást és az élet méltóságát. Reményét fejezi ki, hogy hamarosan megalakul az új kormány, amely a nemzeti egységet jeleníti majd meg – írja az AsiaNews.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése