Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. augusztus 19., csütörtök

Nem kívánja megváltoztatni az építkezés helyszínét a manhattani mecset építtetője

MTI

Nem kíván új helyszínt választani a Ground Zerótól két utcányira felépítendő mecset számára a projektet irányító ingatlanfejlesztési vállalkozó - adta hírül szerdán az NBC televízió.

Az ABC csatorna szerint a 100 millió dolláros mecsetprojekt vezetői nem zárják ki, hogy az építkezéshez szaúdi vagy iráni pénzeket is felhasználjanak.

Sharif El-Gamal ingatlanfejlesztő kijelentette, hogy az iszlám kulturális központ felépítésének helye nem vita tárgya, s a tervezett intézménynek a 2001. szeptember 11-én végrehajtott terrortámadás helyszínéhez való közelsége nem téma.

"New York Cityben egy kétutcányi távolság már nagynak számít. Vannak olyan házak New Yorkban, amelyeknek saját irányítószámuk van. New York, s különösen Alsó-Manhattan szűkén van a helynek. Vegyék figyelembe, hogy ez egy kis sziget, így tehát egyáltalán nem vagyunk közel a Világkereskedelmi Központ helyéhez" - nyilatkozott El-Gamal.

A jelenleg Park51-nek nevezett projekt vezető ingatlanfejlesztője ugyanakkor nem zárta ki hogy találkozzon David Patersonnal, New York állam kormányzójával, aki a múlt héten felajánlotta, hogy állami tulajdonú telket biztosít az iszlám központ felépítéshez, ha hajlandóak lennének azt máshol felépíteni.

Oz Sultan, a mecsetprojekt szóvivője szerdán kitért az elől, hogy megválaszolja, mennyi gyűlt már össze az építkezés tervezett 100 millió dolláros költségvetéséből. Mint mondta, a pénzgyűjtés még a tervezés stádiumában van, amely valószínűleg 3-6 hónapig is eltart majd.

"Indulásként minden lehetőséget megvizsgálunk az Egyesült Államokban. Azt reméljük, hogy (a projektet) alapvetően hazai adományokból tudjuk majd finanszírozni" - mondta Sultan, rámutatva, hogy az adományozók lehetnek intézmények és magánszemélyek is.

A szóvivő kitért a kérdés elől, hogy keresnek-e külföldi donorokat is.

"Ez nem tudom kommentálni" - jelentette ki arra a kérdésre, hogy az ingatlanfejlesztők kizárják-e annak lehetőségét, hogy Szaúd-Arábia vagy Irán kormányától is fogadjanak el hozzájárulást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése