Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. augusztus 19., csütörtök

Holokauszt-tréning imámoknak


Elsőre meglepőnek, sőt hihetetlennek hangzik mégis igaz, hogy amerikai zsidó és muzulmán vezetők együtt ellátogassanak az auschwitzi táborba. Pedig igaz.

Az utazást egy New Jersey-i rabbi szervezte azzal a céllal, hogy így vegye fel a küzdelmet az aktuális antiszemita hullámmal, ami elsősorban a muzulmán világra jellemző.

A rabbi szerint a legjobb módja a tanulásnak, ha valaki a saját szemével győződik meg az aktuális témáról. A nyolc imám közül egynek voltak korábban fenntartásai a holokauszttal kapcsolatban, de később „félinformációk”-ra hivatkozva ezeket visszavonta, de a többiek már egy ideje együtt dolgoznak különböző zsidó közösségekkel.

Az utazást követően az imámok kijelentették, hogy a látottak nagyon mély benyomást tettek rájuk, olyannyira, hogy elítélnek minden holokauszttagadásra irányuló kísérletet, mert ez egyrészt történelmi tény, másrészt az iszlám erkölcs elleni bűn.

Busralilmuhminin-kommentár: Ismerve a szélsőségesen iszlámellenes zsido.com hírportált már csak egy kérdésünk marad: igaz egy szó is a fenn említettekből?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése