Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. augusztus 13., péntek

A sportolóknál valaki „halaszt” a ramadán miatt


Madrid – Szófia – A Real Madridnál nem okoz gondot a ramadán, mivel a klub három muszlim játékosa, Karim Benzema, Mahamadou Diarra és Lassana Diarra nem tartja meg az augusztus 22-e óta tartó vallási böjtöt. Ibrahim Jaaber a bolgár kosarlabda válogatott erőssége azonban a ramadán miatt „halaszt”. Forrás: kosarinfo.com, nemzetisport.hu

Benzema élt az iszlám vallás szabályai adta lehetőséggel, és úgy döntött, hogy csak pályafutása befejeztével tartja meg az elhalasztott böjtöt.
A mélyen vallásos Mahamadou Diarra súlyos sérüléséből lábadozik, és felépülése alatt nem köteles böjtölni, mivel a muszlim hit szerint a betegeknek nem kell így tenniük. Lassana Diarra pedig eleve nem szokta megtartani a ramadánt.
A muszlim futballistáknál egyébként gyakori probléma az éves böjt kérdése, a napokban például José Mourinho akadt ki a ramadánt megtartó Sulley Muntari fizikai állapota miatt, és került ezért összetűzésbe az iszlám olaszországi híveivel.
Az amerikaiból bolgárrá lett Ibrahim Jaaber, a bolgár kosarasok erőssége azonban vallási kötelezettsége miatt marad távol a bő két hét múlva kezdődő lengyelországi Európa-bajnokságtól. Érdekesség azonban, hogy Jaabert tavaly mindez nem zavarta és a ramadán ideje alatt öt mérkőzést is vállalt a bolgár válogatott soraiban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése