Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. szeptember 29., szerda

Ahmedinezsád Louis Farrakhannal találkozott

Mahmúd Ahmedinezsád iráni elnök a minap az ENSZ-ben tartott beszédet, melyet több incidens is megzavart. A perzsa vezető mikrofonját kikapcsolták, s közben egyes nemzeti delegációk ki is vonultak. Sajnos közöttük volt a magyar is, amely ezzel fittyet hányt az elemi illemre és a diplomácia íratlan szabályaira. Szeretnénk mindenkit emlékeztetni arra, hogy Mohamed próféta mindenkit meghallgatott, még azt is, aki-esetleg- a terhére volt.

Ahmedinezsád New York-i tartózkodását arra is kihasználta, hogy találkozzon Louis Farrakhannal, a Nation of Islam (Iszlám nemzet) nevű  felekezet vezetőjével. A Nation of Islam-ot (NOI) Wallace D. Fard Muhammad alapította 1930-ban Detroitban. Fard követői abban hisznek, hogy Allah mesterükben inkarnálódott. Ezen hittételük eltávolítja őket az iszlám fő sodorvonalától. Számos a NOI-hoz köthető személy, így -Mohamed Ali is- elhagyta a szervezetet.

Farrakhan, aki 1978-ban vette át a NOI vezetését, az elegáns Warwick Hotel egyik különtermében tanácskozott a közel-keleti államfővel. A napirend nem szivárgott ki - írja a New York Post.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése