Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. szeptember 29., szerda

Hastánc-világrekordot állítottak fel Pécsett

A Pécsi Riport cikke


Ha van kedvük hozzá, hát irigyelhetnek minket a keleti, meg a nyugati végeken. Mert hétfőn, estétől ismét Pécs városa nevéhez fűződik a közös hastáncosság világrekordja. Hiszen sötétedés után, a Széchenyi István téren, egyszerre 826 regisztrált személy táncolt, legkevesebb öt percben keresztül. Jogos a kérdés: miért jó ez? A válasz: erről fogalmunk sincsen!

Az már este, hét óra tájban látszott, valami készül a baranyai megyeszékhely központjában. Hiszen rengetegen mentek azonos irányba, a dzsámi előtti színpad felé. Legfeljebb az időjárás miatt lehetett aggódni, hiszen azért lógott az eső lába, ami keresztülhúzhatta volna a számításokat, rekorddöntés ürügyén.

A Táncoló Egyetem programsorozat kiemelkedő pillanatára készültek az egybegyűltek. Szerették volna megdönteni a közös hastánc csoportos csúcsát. Végül, előzetesen 826 személyt regisztráltak, ezzel aztán már csupán egyetlen feltételnek kellett megfelelni. Legalább 300 másodpercig közösen körözni, aminek végül nem volt akadálya.

A félig török, félig magyar hölgy, Indzsi Deniz előbb betanította a mozgássort, aztán, amikor már mindenki birtokába jutott az alaptudásnak, következhetett maga a fő műsorszám. Amihez azért még a színpadra szólítottak néhány olyan szponzort, akik nélkül egy ilyen buli elképzelhetetlen. A stoppert lesni kell, méghozzá nagyon fürkész szemekkel.

A helyszínen lévő zenekar megalkuvást nem tűrően játszotta a keleties muzsikát, indulhatott a mutatvány. Fokozva a hatást, a végén visszaszámlálás következett, aztán jöhetett az ováció. Hurrá, Pécs, a résztvevők nyertek! A korábban itt felállított csúcs újra „ideköltözött”. Csak rövid ideig mondhatta magáénak a dicsőséget az angliai Birmingham melletti kisváros, Malvem, ahol „csupán” 525-en tekerték a csípőjüket. De ez tegnaptól kevés!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése