Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. szeptember 28., kedd

A személyi jövedelemadó 1%-os felajánlásai 2010-ben

Köztudott, hogy Magyarországon az adózok személyi jövedelemadójuk 1-1%-át irányíthatják egy-egy egyházhoz, illetve egyesülethez vagy alapítványhoz, vagy dönthetnek arról, hogy azt egy központi előirányzat szerinti célra költse a kormány. Nézzük meg, hogy az APEH kimutatása hazai iszlám közösségek milyen mértékben részesültek ezekből a pénzeszközökből. S igyekezzünk a közösségi vezetőkön be is vasalni, hogy mi lett adóforintjainkkal!

Az alábbi táblázatban a felajánlások szerinti sorrend, az egyház technikai száma, neve, a kapott összeg és a rendelkezők száma szerepel.



49.



0554
MAGYAR ISZLÁM KÖZÖSSÉG
2 599 285
320
66.



1407
ISZLÁM EGYHÁZ
1 734 888
255
77.



1050
MAGYARORSZÁGI MUSZLIMOK EGYHÁZA
1 405 791
208

1 megjegyzés:

  1. Üzenet a muszlimok vezetőihez!

    Miután megszereztétek az áhított egyházi státuszt, jó lenne ha nem vetkőznétek ki teljesen önmagatokból és nem feledkeznétek meg róla, hogy Allahtól kaptátok a lehetőséget, azért, hogy hirdessétek Allah vallását, hogy összefogjátok a muszlimokat akik kisebbségben vannak ebben az országban. Azért kaptátok, hogy példát mutassatok minden téren.
    Tudom ez nagy kérés, szinte kivitelezhetetlen de legalább megpróbálhatnátok.
    Vagy legalább azt, hogy ne éljetek vissza vele. Gondolok itt arra, hogy a családtagoknak vagy a haveroknak nem kellene előnyös pozíciókat és előnyös adományokat, hajj-ra lehetőséget osztogatni csak azért mert holló hollónak nem vájja ki a szemét.

    Nem lenne baj az sem ha kicsit odafigyelnétek végre a muszlimokra is az országban.
    Nem azzal töltenétek időtök nagy részét , nem arra fordítanátok az energiáitokat nyíltan vagy titokban, hogy muszlim muszlim ellensége legyen. Hogy megbékélést, párbeszédet szorgalmaztok más vallásúakkal (természetesen erre is nagy szükség van) amikor ti magatok nem az összetartást hanem a széthúzást (Fitnát) generáljátok. Több ezer muszlimért vállaltátok a felelősséget nem csak ötven-hatvanért akik egy követ fújnak veletek! Azokért akik nem kérdeznek nem gondolkodnak nem kérik számon mire költöttétek a kül és belföldről kapott segítséget. Akiknek nagyobb százaléka sajnos még a saját vallását sem ismeri, mert ahány közösségbe megy annyi féle választ kap egy kérdésre. Közösségenként szépen elháborúzgattok a hatalom megtartása vagy éppen annak megszerzése miatt, de közben a dáwa a hitoktatás az egymás megsegítése romokban hever. Próbáltatok már belegondolni abba, hogy például hétvégén hány muszlim apa nem tud enni adni a családjának mert egyszerűen nincs mit? Rengeteg muszlim család van ilyen helyzetben de a legtöbbjük csendben alázattal viseli el a helyzetét és még ezért is hálát ad Istennek. Ha nem hiszitek menjetek oda és győződjetek meg róla személyesen! Beszélgessetek családokkal, nőkkel, gyerekekkel és tudni fogjátok az igazat. Tudjátok e, hogy a több ezer muszlim családból mennyi teheti meg, hogy halal vágású húst egyen?
    Miután büszkén veritek a melleteket az egyházi státusz elnyeréséért és élvezitek az előnyeit, gondoltatok e a muszlim gyerekekre? Tettetek e érdemben bármit, hogy óvodájuk, iskolájuk legyen (nem fizetős). Állami segítség, külföldi adomány felelőseként megtettetek e mindent, hogy igazságosan részesüljenek a muszlimok? Amikor Allah arra szólít fel titeket, hogy adományozzatok az miért egyenlő nektek azzal, hogy pénzért adjátok amit más muszlimok adománynak szántak. Hajj előtt mikor írjátok a neveket kik kapnak lehetőséget adományként utazni, van e a listán mély szegénységben élő testvéretek neve vagy csak a gazdag testvéreiteknek szerveztek utat?
    Gondolom már kezditek érteni,hogy én és sok ezer muszlim miért nem bízik bennetek..

    Nekünk nincs szükségünk nagy szónokokra, hamis sejkekre, szélsőséges ideológiákra, megélhetési muszlimokra, lejárt szavatosságú ételt osztókra. Médiában önmagát favorizáló borivókra, a saját vagy közösségének érdekeit előnybe helyezőkre.

    TALÁN

    Tegyük fel ha megszólalna bármelyikőtökben is az a szintű istenfélelem és felállna a székéből és bejelentené, hogy nem érdekli sem a hatalmi pozíció, sem a politika, sem a halal engedéllyel való üzletelés vagy az átlagon felüli fizetés és átadja a helyét végre olyan muszlimoknak akik egyedül Allahért és a több ezer muszlimért tennék a dolgukat az összetartás és egyenlőség szellemében.

    Talán több esélye lenne a Magyarországon élő muszlimoknak, legyen az magyar, arab, vagy török, hogy ne csak egy bizonyos szinten tanulja Allah vallását, hogy ne politikai vagy szélsőséges nézeteket sugalmazó pénteki beszédet hallgassanak. A több tízezer hadíszból a magyar muszlimok ne csak negyvenet olvassanak. Adj Uram a muszlimoknak olyan vezetőket akik a Te akaratodból az egyenes úton vezetik őket. Ámin

    VálaszTörlés