Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. szeptember 28., kedd

Sorra indulnak az eljárások keresztény fundamentalista misszionáriusok ellen

Az Islamist Watch nevű szélsőséges blog azt írja, hogy az Amerikai Egyesült Államokban az elmúlt hónapokban több olyan eset is történt, melyben muszlimokat erőszakkal térítgetőket állított elő a rendőrség, s akik ellen közben már a hivatalos vádeljárás is megindult.

Az USA legnagyobb iszlám központja Dearbornban
Júlnus 18-án keresztény szélsőségesek megzavarták a Dearbornban megrendezésre kerülő Nemzetközi Arab Fesztivál programját. A radikálisok erőszakos fellépésének a rendőrség vetett véget. Tudvalevőleg Dearborn az amerikai arab és muszlim közösség legfőbb központja.

A második provokáció július 3-án történt Philadelphiában, ahol, a mecsetből távozó hívők útját állták a fanatikusok. Itt is a helyi egyetem rendőrségi egységeinek kellett intézkedniük, hogy az út újra járhatóvá váljék.

Augusztus 30-án a Kansas állambeli Wichitában egy hasonló esetben szintén a rendvédelmi szerveknek kellett közbelépniük. A keresztény fundamentalisták kis csoportját feloszlatták.

A dearborn-i eset kapcsán négy keresztényt elítéltek, mert ellenálltak a rendőrségi intézkedésnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése