Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. szeptember 28., kedd

Egyelőre nem lesz törvény Indonéziában a kötelező szüzességi vizsgálatról

Független Hírügynökség

Elutasította az indonéz kormány kedden egy parlamenti képviselő törvényjavaslatát, amely szerint kötelező szüzességi vizsgálatnak kellene alávetni a tizenéves lányokat.

A női jogok minisztériumának egyik vezető tisztségviselője szerint egy ilyen törvény alapvető emberi jogokat sértene, és lelki károkat okozna a fiatal lányoknak.
"Sokkal hatásosabb az erkölcsi nevelés, amit a szülőktől és az iskolától kapnak, kiváltképp az internet rossz hatásai ellen"- mondta Wahyu Hartomo. A kormány elutasítását követően a javaslattal előálló képviselő körzete, a szumátrai Dzsambi tartomány törvényhozói azonnal ejtették a beadványt.

A javaslatot beterjesztő képviselő szerint a lányokat az előtt kellene szüzességi vizsgálatra kötelezni, hogy megkezdik tanulmányaikat az állami középiskolákban, mert "aggasztóvá vált a fiatalkori szex" a világ legnagyobb muzulmán népességű országában."Az elképzelés egyszerű. A szülők aggódnak, hogy a lányaik elvesztik a szüzességüket, mielőtt eljön annak az ideje, ezért hasznos a vizsgálat, ami a méltóságukat is megvédené. Miért engedjük állami iskolába azokat a lányokat, akik elvesztik ártatlanságukat?"- mondta a képviselő a Dzsakarta Post című lapnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése