Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. szeptember 20., hétfő

Ellenfelet keresnek az iráni törpefocisták

Az Origo híre

Csupa törpéből álló focicsapat állt össze Iránban azzal a céllal, hogy elfogadtassa magát az iszlám országban, és egy napon nemzetközi meccseket játszhasson hasonló csapatokkal.

Tizenöt hónapja állt össze az iráni Farsi városában a Kuchuluha, azaz a "kicsi emberek" nevű focicsapat. A játékosok hetente kétszer edzenek olyan világklasszisok mezében, mint Wayne Rooney vagy Gerd Müller, a céljuk pedig az iszlám ország törpékhez való hozzáállásának megváltoztatása. A 25 fős keret - melyben egy nagypapa is helyet kapott - hetente barátságos meccset játszik egy-egy átlagos focicsapattal.

"Nem vagyunk hátrányban a nagyobbakkal szemben, mert különben nem tudnánk ilyen jól futballozni ellenük" - jelentette ki Masszud Dejlam-Szalehi, a csapat legfiatalabb tagja.

Jusszuf Azari edző szeretné nemzetközileg is ismetté tenni a csapatát, hogy megmérkőzhessenek más hasonló együttesekkel: "Tárgyalásokat kezdtünk brazil, katari és dubaji ellenfelekkel. Várjuk a fejleményeket."

A világ első törpe-focicsapatát 2008-ban alapították Brazíliában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése