Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. szeptember 11., szombat

Eltávolították a koránégetést tervező floridai lelkész weboldalát


A Rackspace Hosting webhost társaság bejelentette, hogy eltávolította annak az apró floridai keresztény gyülekezetnek a weboldalát az internetről, amelynek lelkipásztora nyilvánosan el akarta égetni a Korán példányait a 2001-es new yorki terrortámadások évfordulóján.

A floridai Gainesville-ben található Dove World Outreach Center egyház és gyülekezet lelkésze, Terry Jones (aki természetesen nem azonos a brit Monty Python társulat híres tagjával) az internetes oldalon reklámozta azt a tervét, hogy szeptember 11-én nyilvánosan elégeti a muzulmánok szent könyvének példányait. Az ügy hatalmas nemzetközi felháborodást váltott ki, gyakorlatilag az összes muzulmán ország, sőt még a hindu többségű India vezető politikusai is felemelték a szavukat ellene. Nemkülönben maga Barack Obama amerikai elnök és több nyugati híresség is, így Jones végül elállt tervétől, a feltüzelt hangulat azonban nem csitult a világban. Pakisztánban és Afganisztánban például utcai tömegtüntetésekre is sor került, egy afganisztáni katonai bázist pedig mintegy 1500 tüntető meg is akart ostromolni, mire a támaszpontot védő német katonák 3 embert lelőttek, egyikük meghalt.

Dan Goodgame, a Rackspace Hosting szóvivője a sajtónak elmondta, hogy lépésük korántsem irányul a szólásszabadság ellen. Üzleti vállalkozásként azonban szerinte joguk van saját felhasználói kódexet alkalmazniuk, amellyel nem egyeztethető össze a gyűlöletkeltés, márpedig Jones tiszteletes terve ebbe a kategóriába esik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése