Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. szeptember 17., péntek

Iszlám helyett sakk-központot építtetne New Yorkba a kalmük elnök

Hír24 cikke

Tízmillió dollárt ajánlott fel a Sakk Világszövetség elnöke, hogy iszlám helyett sakk-központ épüljön a New York-i Ground Zero közelében.

Tíz millió dollárért megvenné a Ground Zero emlékmű közelébe tervezett iszlám közösségi központ területét a Sakk Világszövetség orosz elnöke - adta hírül az ABC News televízió. Kirszan Iljumzsinov - aki egyben a Kalmük Köztársaság elnöke is - a muzulmán központ helyett nemzetközi sakk-központot építtetne a 2001. szeptember 11-i terrortámadás műemlékének közelében.

A nemzetközi konfliktusok különösen veszélyesek olyan összetett időkben, mint a miénk - fogalmazott Iljumzsinov New York város polgármesterének, Michael Bloombergnek írott levelében, ezért javasolta a sakkcentrum megépítését a hatalmas vitákat generáló iszlám központ helyett. Az ajánlat lényege nem a vallás és etnikum szerinti megosztás, hanem az emberek egyesítése lenne, mégpedig egy remek játék, a sakk nevében - fogalmazott az elnök.


Busralilmuhminin-javaslat: Építsünk a buddhista sztúpák és pagodák helyett capoeira edzőtermeket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése