Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. szeptember 10., péntek

Iszlámellenes párt alakul Németországban

MTI
Két társával együtt még az idei év vége előtt új "jobboldali" pártot fog alapítani az a politikus, akit a héten zárt ki soraiból a Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) berlini képviselőházi frakciója.

René Stadtkewitz ezt pénteki sajtóértekezletén jelentette be, amelyre a sajtó hatalmas érdeklődése mellett került sor. Elhatározását egyrészt a "muzulmánokat sértő" kijelentéseivel vihart kavaró Thilo Sarrazin elleni hajtóvadászattal indokolta.
A pártalapítás másik oka az, hogy - mint fejtegette - a hivatalos politika egyre inkább kiskorúként kezeli a népet, egyre jobban korlátozva az emberek szabadságát. A Sarrazin-ügy, illetve a bankár nézetei által kiváltott reagálás szerinte fatális jelzés arra vonatkozóan, hogyan néz ki a demokrácia és a szabadság ma Németországban.
Az új párt neve Die Freiheit (A Szabadság) lesz, alapállása pedig polgári-liberális. Újságírói kérdésre válaszolva a pártalapító tagadta, hogy A Szabadság voltaképpen a holland Geert Wilders mozgalmának, a Szabadság Pártjának (PdV) lenne a "németországi részlege". Mindazonáltal hozzátette: minden bizonnyal lesznek olyan témák és dolgok, amelyben pártja egyetért Wilders lépéseivel vagy megoldási javaslataival. Lesznek azonban olyan dolgok is, amelyekben A Szabadság esetleg a CDU vagy az SPD javaslataival fog egyetérteni.
Stadtkewitz két segítője Mark Doll, a CDU biztonságpolitikai szakértője, aki pénteken délelőtt jelentette be kilépését a kereszténydemokrata unióból, és a Kalóz Párt országos vezetőségének egykori tagja, Aron König. Utóbbi az interneten folytatott választási hadjáratok során szerzett tapasztalataival kíván hozzájárulni az új párt sikeréhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése