Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. szeptember 17., péntek

Malájziában megnyílt az első iskola terhes tiniknek

A Bombahír cikke

kapuit a világ első olyan iskolája Malajziában, ahova tanulni járhatnak a terhes tinédzserek. A nagyrészben muszlim vallású országban így akarják visszaszorítani az árván maradt újszülöttek számát.

Az intézményben próbálnak segélyt nyújtani a házasságon kívül teherbe esett fiataloknak és vallási útmutatást nyújtani nekik. Csak idén hetven újszülöttet találtak ajtók előtt, kukában vagy köztéri vécében.

A lelki és szellemi oktatás mellett anonimitást is nyújt az iskola ezzel is motiválva a házasság előtti szex miatt szégyenkező fiatalokat, mivel - főleg a muszlim - fiatalságnak teljes absztinenciát kell tartania a házasság előtt. A maláj nőügyi miniszter viszont nem ért egyet a próbálkozással, mert szerinte ezzel csak még jobban megerősítik a terhes tinikkel kapcsolatos előítéleteket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése