Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. szeptember 12., vasárnap

A Svéd "Demokraták" megtiltanák az iszlám gyakorlását?

Egy még csütörtökön zajló kampányrendezvényen a magát Svéd Demokratáknak nevező iszlámkritikus és bevándorlásellenes párt képviselőjelöltje amellett tett hitet, hogy az iszlám vallás ne lehessen gyakorolható az északi országban. Mikael Saborn azt mondta, hogy szerinte nem kéne megengedni, hogy bárki is gyakorló muszlim lehessen a skandináv ország Strömsund nevű városkájában. A település 4.000 lakójából legalább 150 tekinthető vallásos muszlimnak. Sokak 2006-ban menekültként érkeztek Üzbegisztánból, mikor irreguláris csapatok muszlim hívők százait mészárolták le.

Strömsundben egyre gyakoribbak a külföldiek kárára elkövetett erőszakos bűncselekmények. Két éve az egyik helyi mecsetet is felgyújtották. Az elbeszélések szerint többen az ablakokon keresztül hatoltak be egy pénteki ima után a pincehelyiségbe, s felperzselték azt.

A párt stockholmi központja meg van arról győződve, hogy strömsundi listavezetőjük szavait félreértelmezték.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése