Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. szeptember 19., vasárnap

Újabb iszlámellenes hangulatkeltés: ártatlanok a letartóztatott algériaiak!


Busralilmuhminin-bevezető: Csak származásuk és vallásuk miatt hurcolták meg azt a hat algériai származású munkást Londonban, akik a pápalátogatás idején épp a londoni parlament épületénél dolgoztak volna. Az ügy kísértetiesen hasonlít Saleh Tayseer 2004-es vegzálásához, mikor teljesen ártatlanul két hónapot kellett vizsgálati fogságban töltenie az azóta szemérem elleni bűncselekményekkel megvádolt zsidó elnök budapesti látogatása idején.

Úgy látszik, hogy a liberális Nyugat úgy gondolja, hogy jogos a származás és vallási meggyőződés szerinti megkülönböztetés, illetve azt is, hogy egy-egy "jeles" személyiség látogatásakor szükséges vagy érdemes túszt ejteni, s azt rituálisan bemutatni a vendégnek. Sokkal inkább valami régmúlt törzs szokásrendszere ez, mint a modernizmus erkölcsisége!

És persze azt se felejtsük el, hogy XVI. Benedek "őszentsége" kemény iszlamofób provokátor. Nem ez az első eset, mikor összefüggésbe hozható iszlámellenes incidensekkel! Gondoljunk csak a hírhedt regensburgi beszédére!

Képünkön pedig azt láthatják, hogy a londoni muszlimok egy része -mindezek miatt- nem volt elragadtatva a pápa látogatásától.

MTI
Vádemelés nélkül szabadon engedték Londonban azt a hat embert, akiket terrorcselekmény előkészítésének gyanújával két nappal korábban vettek őrizetbe XVI. Benedek pápa látogatásával kapcsolatban - közölte a Scotland Yard. A hat személy közül ötöt péntek hajnalban, a hatodikat pedig aznap délután állították elő.
Szombati brit sajtóértesülések még arról szóltak, hogy az elfogottak - akik úttisztító munkásként dolgoztak az egyik londoni köztisztasági vállalatnál - állítólag pokolgépes merényletet terveztek a pápa ellen. A Scotland Yard vasárnapra virradóra viszont közleményben tudatta, hogy vádemelés nélkül elengedték a hat embert.
A vállalat a brit parlament épületének is otthont adó londoni Westminster kerület tanácsának megbízásából végez köztisztasági feladatokat, és az őrizetbe vett alkalmazottak péntek délután éppen a brit parlament épületénél dolgoztak volna, ahol a pápa aznap este felszólalt.
A katolikus egyházfő végül az eredeti tervek szerint bonyolította le programját.

HírTV
Brit sajtóértesülések szerint egy viccelődés miatt riasztották a rendőröket.
Az utcaseprőként dolgozók állítólag azon nevettek, hogy gránátvetőt kellene kilőni XVI. Benedek autójára, mert az átvinné a páncélozott járművet, majd hangos nevetésben törtek ki.
Végül egyik kollégájuk riasztotta a rendőröket, akik házkutatást tartottak náluk, bizonyítékot azonban nem találtak a pápa elleni merénylet tervezésére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése