Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. szeptember 27., hétfő

A vallási esküvő állami elismerését javasolja a Jobbik. A muszlimokra is fog vonatkozni?

Novák-Dúró duett.
Másodjára is igent mondanának?
MTI


Az egyházi esküvő polgári érvényességének bevezetését javasolja a Jobbik; az erről szóló indítványt a jövő héten nyújtják be az Országgyűlésben - közölte Novák Előd, a Jobbik országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten.
Indokolt lenne egyszerűsíteni a jelenlegi szabályozáson, a kettős házasságkötésen. Méltatlan, hogy "kétszer kell kimondani a boldogító igent" - mondta Novák Előd. Emlékeztetett, a Fidesz már 2001-ben felvetette, hogy a polgári és az egyházi esküvő egyformán elismert legyen.
Dúró Dóra, a párt szóvivője rámutatott: az unió számos országában az állam elismeri az egyházi esküvőt. A párt a kérdésben egyeztetést kezdeményez az egyházakkal - tette hozzá.
Saját példájukat idézve elmondta, a szabályozás bevezetéséig megoldást kínálhat az, ha a házasulandók kihelyezett polgári esküvőt tartanak a templomban.
Novák Előd és Dúró Dóra a jelenlegi Országgyűlés egyedüli házaspárjaként nyújtják majd be a javaslatot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése