Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. október 7., csütörtök

Köszönetet mondott a pápának az iráni elnök

A Bors cikke


Köszönetet mondott XVI. Benedek pápának Mahmud Ahmedinezsád, iráni elnök, amiért a katolikus egyházfő elítélte az amerikai koránégetéseket. Mint ismeretes, a 2001.szeptember 11-i terrorcselekmények idei évfordulóján egy amerikai lelkész akart koránégető napot rendezni. A pap végül letett ötletéről, miután többen kritizálták tervét, köztük Benedek pápa is. 


Történelmi tettet hajtott végre Mahmud Ahmenidezsád iráni elnök, amikor köszönő levelet írt XVI. Benedek pápának. A szélsőséges, iszlámista ország vezetője a pápa múlt havi nyilatkozataiért volt hálás, amelyben az egyházfő elítélte az amerikaiak koránégetését.

Szeptemberben a floridai Terry Jones lelkipásztor a muszlimok szent könyvének tucatjait szerette volna lángba borítani, hogy így tiltakozzon a 2001. szeptember 11-én, arab terroristák által lerombolt World Trade Center romjai mellé tervezett mecset ellen. Az akció végül elmaradt, miután a világ számos vezetője, köztük Barack Obama és a pápa is rosszallását fejezte ki az égetés miatt. 



Köszönetet mondott a pápának az iráni elnök
Mahmud Ahmedinezsád megköszönte

Ahmedinezsád korábban mindig élesen bírálta a nyugati országokat és a Vatikánt is, ezért mostani levele történelminek nevezhető. Az iráni elnök levelében azt írja, hogy véleménye szerint a vallásoknak együtt kellene működniük az egyre terjedő vallásellenesség megállításában, hiszen a materialista gondolkodás lerombolja az emberi társadalmat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése