Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. október 8., péntek

A Magyar Iszlám Közösség felajánlotta szolgálatait

MTI

MIK együttműködést, segítséget ajánlott fel az elrabolt magyar UNAMID munkatárs kiszabadítása ügyében. A Közösség a devecseri katasztrófa áldozatainak megsegítésére gyűjtést, programot szervez.

A Magyar Iszlám Közösség (MIK) felajánlotta a segítségét a magyar kormánynak a nyugat-szudáni Darfúrban túszul ejtett magyar békefenntartó kiszabadításának az érdekében. Papp Imre nyugállományú alezredest a darfúri El-Fászer városban rabolták el fegyveresek. A Magyar Iszlám Közösség szudáni kapcsolatai révén minden segítséget megad a magyar kormánynak honfitársunk kiszabadítására. A MIK mint hivatalos és regisztrált szervezet 2008 óta képviseli hivatalosan hazánkat Szudánban, évente több delegációnk utazik Szudánba, kapcsolatunk kitűnő a szudáni politikai, humanitárius és kulturális szervezetekkel, amelyek a polgárháború sújtotta Darfúrban is jelen vannak . A Magyar Iszlám Közösség az elrabolt magyar kiszabadítása érdekében felvette a kapcsolatot szudáni partnereivel és a magyar kormány illetékeseivel.

A MIK egyúttal a devecseri katasztrófa áldozatainak megsegítésére is akciót indított.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése