Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. október 1., péntek

Muszlim témájú könyv kerül bemutatásra a nagyváradi könyvmaratonon


Újonnan megjelent, illetve most megjelenő könyveket mutatnak be az október 6–i nagyváradi könyvmaratonon. Ma délelőtt a szervezők a végleges programról, illetve a bemutatott könyvekről tájékoztattak.


Králik Lóránd Muzulmán világ című kötetének bemutatója - mely eredetileg szintén a könyvmaraton részét képezte - október 8-án, pénteken 18 órától lesz, a Várad folyóirat szerkesztőségében. Ez a kötet egy sorozat részét képezi - tavaly az Amerikai Egyesült Államokat mutatta be a szerző egy kötetben, s az elkövetkezendőkben Kína különböző részeiről szóló könyv jelenik majd meg. A most napvilágot látott könyvben - részben a helyszínen szerzett információkra alapozva - térségenként ismerhetik meg az olvasók a muzulmán országok vallási sajátosságait, s a könyv egyúttal az iszlámhoz kapcsolódó fogalmakat is tisztázza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése