Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. október 1., péntek

Pakisztáni Muszlim Liga néven alakít pártot Musarraf

MTI

Pervez Musarraf, Pakisztán két évvel ezelőtt lemondott államfője új politikai pártot alakított. Több száz lelkes híve előtt pénteken Londonban bejelentette, hogy az ország politikai és gazdasági gondjaira az az igazi gyógyír, ha most alakított pártja, a Pakisztáni Muzulmán Liga hatalomra jut.
Musarraf 2008-ban azért mondott le és távozott az országból, mert vádemelés fenyegette az alkotmány megsértése és hivatali kötelességmulasztás miatt. Nagy-Britanniában telepedett le, amelynek mintegy 1 millió pakisztáni származású lakosa van.

A zászlóbontó rendezvény előtt a BBC-nek nyilatkozva Musarraf azt mondta, hogy még a 2013-ban esedékes parlamenti választások előtt visszatér hazájába, hogy vezesse pártját, amelynek célja a korrupció elleni küzdelem, a gyenge gazdaság életre keltése és a harcias iszlámhívők elleni harc. A katonából lett politikus szerint Pakisztánban egyre inkább a csüggedés az úr. Nem szabad engedni, hogy az ország szétessen, mondta, és a nemzet megmentőjeként a hadsereget említette. Musarraf kiállt a tálibokkal szembeni határozott fellépés mellett, s kijelentette, hogy ha a pakisztáni kormány nem lesz elég határozott, a tálibok lázadása az egész országra kiterjedhet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése