Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. október 5., kedd

A német keresztény pártok támadják azt, amit a muszlimok dicsértek

MTI

Nem váltott ki osztatlan lelkesedést a konzervatív táborban a német államfő ünnepi beszéde, amelyben az iszlámot is Németországhoz tartozó vallásnak nevezte vasárnap.
Wolfgang Bosbach, a Bundestag belügyi bizottságának elnöke (CDU) a Bild című bulvárlap keddi számának adott nyilatkozatában kijelentette: az iszlám ugyan időközben része lett "a német élet valóságának". Németországra azonban továbbra is a keresztény-zsidó hagyomány nyomja rá a bélyegét - tette hozzá.
Christine Haderthauer (CSU), a bajor tartományi kormány szociálisügyi minisztere pedig arra figyelmeztetett, hogy a vallásszabadság nem jelentheti a vallások egyenlőségét.
Wolfgang Huber, a német evangélikus egyház tanácsának korábbi elnöke a DeutschlandRadio Kultur műsorában úgy vélte, hogy Wulff kijelentése csak célként állja meg a helyét. "Az, hogy az iszlám része volna Németországnak, semmiképpen sem jelent egy már elért állapotot" - szögezte le Huber.
A német ellenzéki pártok és az országban élő muzulmánok érdekképviseleti szervezetei dicsérték a szövetségi elnök vasárnap Brémában mondott beszédét, amelyre az alkalmat a német állami egység 20. évvel ezelőtti megvalósulása szolgáltatta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése