Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. október 10., vasárnap

Őrizetbe vették az indonéziai Playboy egykori főszerkesztőjét

Független hírügynökség (kicsit módosítva)


Őrizetbe vették a Playboy magazin mindössze néhány számot megélt indonéziai kiadásának egykori főszerkesztőjét szombaton. Az újságírót két évre ítélték, de nem vonult önként börtönbe.

Erwin Arnadát illetlenség vádja miatt állították bíróság elé, augusztusban a legfelsőbb bíróság börtönbüntetésre ítélte. Már háromszor felszólították, hogy vonuljon börtönbe a két év letöltésére, de ennek nem tett eleget, ezért szombaton a rendőrök mentek érte a Bali-szigeten lévő otthonába. A dzsakartai főügyész szerint a volt főszerkesztőt a fővárosba szállították. Arnada letartóztatása előtt a Twitteren üzent: "Bebörtönöznek, de a gondolataim, lelkem, eszméim szabadok maradnak".


Elemzők szerint a Playboy-ügy jól mutatja az iszlám növekvő befolyását Indonéziában. A muszlimok már a 2006-os megjelenésekor heves tiltakozásba kezdtek az újság ellen annak ellenére, hogy az ott kiadott számban nem volt meztelenkedés. Feljelentették a főszerkesztőt, akit első fokon még felmentett a bíróság, de a fellebbezés után másodfokon elítélték. Az Iszlám Védelmi Front (FPI) "erkölcsi terroristának" nevezte Arnadát, és utasította fegyvereseit, hogy kutassák fel az újságírót. A Playboy csak néhány számot élt meg a világ legnépesebb muszlim országában, és még 2006-ban megszűnt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése