Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. október 10., vasárnap

Tüntetés készül Wilders védelmében

EDL és Wilders. Összenő, ami összetartozik.
A Guardian arról számol be, hogy az Angol Védelmi Liga (EDL) mintájára Európa-szerte szerveződő csoportocskák egy Amszterdamba tervezett tüntetéssel szeretnék szolidaritásukat kifejezni a perbe fogott rasszista és homoszexuális holland politikussal, Geert Wilders-szel. Mint ismeretes Wilders-t azzal vádolják, hogy nyíltan iszlamofób filmje, a Fitna, alkalmas a muszlim kisebbség elleni uszításra. Ha a vád beigazolódik, a holland kormány külső támogatója több évre is börtönbe kerülhet.

Az Angol Védelmi Ligát tavaly hozták létre Lutonban, London elővárosában, ahol közel 30.000 muszlim bevándorló él. Azóta ez a szervezet lett a szélsőjobboldal legjelentősebb utcai formációja. A magát békésnek nevező szervezet lényegében ismert futballhuligánokból áll, akik ellen az augusztusi bradford-i tüntetésén 1600 rendőrt kellett bevetni, mert téglákat, palackokat és gyújtóbombákat hajigáltak, illetve rasszista szlogeneket kántáltak.

A tüntetést október 30-ára tervezik, mikoris várhatóan az ítélet megszületik a nevezetes perben. Az angol anyaszervezettől 2.000 demonstrátort várnak, de számítanak francia és holland szimpatizánsokra is, illetve arra, hogy számos más országból is érkeznek szélsőségesek.

Egyelőre tagadják, de internetes bejegyzések szerint az EDL célja a rasszista és iszlamofób hálózat globálissá tétele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése