Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. november 15., hétfő

Amerika szekuláris rendszert akar Iránban


„Az amerikaiak folyamatos próbálkozása, hogy egy szekuláris rendszert segítsenek hatalomra Iránban, megbukott" – állította szombaton Jadollah Dzsavani dandártábornok, az iráni Iszlám Forradalmi Gárda parancsok-helyettese.
„Sok szakértő véli úgy, hogy az iszlám lehet a világon az egyetlen vonzó alternatíva az emberek számára" – állítja Dzsavani. Állítása szerint az iszlámra áttérő emberek növekvő száma az iráni iszlám forradalommal beköszöntő változást mutatja. Természetesen számunkra a hiteles kereszténység az egyedül járható út, de ezt nekünk kell megvalósítani, mint ahogyan Iránban megtették ezt az iszlám forradalommal.
„Ma a jó és a gonosz szembenáll egymással, és ami a helyzet jelentőségét fokozza, az az iszlám köztársaság által vezetett jók növekedése és a gonosz összeomlástól való félelme" – állítja a tábornok. A kelettel mihamarabb tisztáznunk kell azt a kérdést, hogy a mai nyugati világ, ha néha magára is ölti a keresztény köntöst, valójában ateista és materialista, a mai közel-keleti háborúkhoz semmi köze a keresztényeknek.
Dzsavani szerint a nyugati iránfóbiában és iszlámfóbiában megnyilvánuló kampányok már a „puha háború” részei.
„Az amerikai stratégiában Irán a főgonoszként jelenik meg, amely fenyegetés azonban nem a többi ország tényleges megszállását jelenti számukra, hanem azt, hogy az iszlám köztársaság az ébredés és a függetlenség szellemét csepegteti a világ országaiba, és Irán eredményei minden téren, de különösen tudományos téren elnyerték a többi nemzet bizalmát" – mondta.
Szerinte a Fehér Ház és a „hegemón front” által követett taktika Irán ügyében öt fázist tartalmaz: párbeszéd és diplomácia, káosz és instabilitás előidézése az országban, büntetőintézkedések, „puha háború”, végül a tényleges katonai akciók fenyegetése.
A stratégiának számos célja van, Irán viselkedésének megváltoztatásától a vezetők megdöntéséig.
„Az iszlám köztársaság ellenségi arra a felismerésre jutottak, hogy erős ellenzéket kell kiépíteni az országon belül … hogy az elég erős legyen megdönteni az iszlám köztársaságot" – állította.
Szerinte a nyugati hatalmak ötlöttek ki egy bonyolult összeesküvést, hogy a 2009. júniusi választások alkalmával az eredményt megbundázták, hogy az irániak elveszítsék a bizalmukat a vezetés iránt, és egy népfront jöjjön létre.
Dzsavani szerint az iszlám forradalom atyja, Ali Khameini ajatollah útmutatásával és az emberek jelenlétével sikerült elfojtani az összeesküvést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése