Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. november 25., csütörtök

Koránt égetett a szélsőséges brit diáklány

A Bors cikke


Vallási gyűlöletszítás gyanújával tartóztattak le egy 15 éves angol diáklányt, miután az iskolában elégetett egy Koránt, az iszlám vallás szent imakönyvét.


A 15 éves közép-nyugat angliai lány a Korán égetéséről ráadásul még videót is tett fel a facebook oldalára, így a nyomozóknak nem került túl nagy erőfeszítésébe az elkövető beazonosítása. A tinédzser leányzó mellett egy 14 éves fiút is letartóztatott a hatóság, amiért fenyegető üzeneteket töltött fel a közösségi oldalára. Óvadék ellenében azóta mindkettejüket szabadon engedték. 

– A környékbelieknek erős kötödésük van az iskolához, ezért a helyi közösségek vezetőivel és hatóságokkal együttműködve megpróbálják úgymond házon belül megoldani a problémát – árulta el a közép-nyugat angliai rendőrség szóvivője. 

– Testületünk minden olyan bűncselekményben nyomozást indít, melyben valakit faji, nemi, vallási, hitbéli, szexuális beállítottságbeli vagy egészségi állapota miatti megkülönböztetés, hátrány ér.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése