Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. november 25., csütörtök

Egyre több iszlámellenes cikk a katolikus portálon?

Blogunk többször is forrásként jelöli meg a Magyar Kurírt, a katolikus napilapot. Ám egyre azt vesszük észre, hogy ha az iszlám kerül terítékre a nevezett oldal egyre kevésbé toleráns és objektív. Nyilvánvaló, hogy egy bizonyos szinten az iszlám a kereszténység szellemi konkurenciája, s az is egyértelmű, hogy a katolikus egy térítő vallás. A múltja a keresztség erőszakos terjesztésének története. S különösképpen a muszlimokat szerették volna hitükre vonzani - kevés sikerrel.

Mindez azonban szegényes magyarázat a Magyar Kurír jobbratolódására. Sokkal inkább azt hisszük, hogy a Magyar Kurír is szeretne olyan értelemben trendi lenni, hogy felül az iszlamofób propagandának, sőt annak egyik magyar nyelvű szócsövévé válik.

A Magyar Kurír amúgy illeszkedik a nemzetközi katolikus trendbe is. Egyre több ún. lelkipásztor ragadtatja magát iszlámellenes kijelentésekre. Piero Gheddo egyenesen az iszlám elleni harcra hív. Gheddot, a Vatikán kegyeltjét a Magyar Kurír is idézi.

Mifroslav Vlk, prága érseke szerint az európai okolhatóak azért, mert szerint az iszlám megszállja Európát.

És persze nem felejtkezhetünk meg XVI. Benedek regensburgi botlásáról sem...!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése