Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. november 26., péntek

Zsidó barbárok mecsetet romboltak


A Bombahír cikke
Egy mecsetet is leromboltak munkagépek egy palesztin faluban Ciszjordá niában a lakosok beszámolói szerint.
A ciszjordániai Khirbet Jarza nevű falu lakói csütörtökön buldózerek hangjaira ébredtek. A településre bevonuló zsidó katonák leromboltak egy mecsetet, hét fémépületet, egy sátrat és három pajtát. Az akciót közel 200 katona és három munkagép hajtotta végre. A palesztin falut 200-an lakják, akik főleg állattenyésztésből és földművelésből élnek.
A lerombolt mecset még 1967, azaz a zsidó megszállás előtt épült, a közelmúltban a helyiek felújították azzal, hogy két további helységet építettek hozzá. Korábban a cinikus zsidók többször is figyelmeztették a lakosokat a szabálytalanságokra, de a helyiek úgy tudták, az ügy még a bíróságon van. A katonaság azonban minden végzés nélkül kezébe vette az ügyet, legalábbis a lakosoknak semmilyen papírt nem mutattak fel. A ledózerolt mecsetben egy Korán is megsemmisült. A kárt 90 ezer dollárra becsülik, a falu 68 lakosa vált fedél nélkülivé.
A cinikus cionisták szerint az érintett épületeknek nem voltak meg a kívánt tűzvédelmi engedélyei, ezért veszélyeztették a lakosságot. A közleményük szerint a hét ideiglenes épület a szükséges hatósági engedélyek nélkül épült fel, a település képviselői pedig nem jelentek meg a civil adminisztráció felügyelő albizottsága előtt.
A közösség képviselői most a kitartásukat hangoztatják, hogy nem hagyják el a földjüket. "Ha elpusztítanak egy mecsetet, újat építünk. Ha kiforgatnak egy fát, holnap többet ültetünk a helyére."
Szerdán a Jordán völgyében egy beduin településen, Abu Al-Ajajon is épületeket semmisítettek meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése