Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. november 4., csütörtök

Muszlimok a keresztények védelmében


Egyiptom, Kairó – Egy egyiptomi iszlamista szervezet elítélte az Al-Kaidát, amiért megfenyegette az ország keresztény közösségét. A fenyegetést azért kell komolyan venni, mert Bagdadban a terroristák hétvégén elfoglaltak egy keresztény templomot, és megöltek 46 hívőt.

A Muszlim Testvériség szervezete felszólította az egyiptomi kormányt, hogy biztosítsa a Kopt keresztény szent helyek védelmét. A felhívás válasz arra a fenyegetésre, amelyet az Al-Kaida az Egyiptomban élő keresztényeknek címzett.  A Muszlim Testvériség közleménye arra emlékezteti, főként az iszlám követőit, hogy kötelességük megvédeni a monoteista vallásokhoz köthető szent  helyeket .
Az egyiptomi biztonsági erők a bagdadi támadás és a fenyegetés után megerősítették a keresztény közösségek védelmét, a templomok őrizetét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése