Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. november 5., péntek

Nekitámadt egy nikábot viselő nőre - csak felfüggesztett börtönt kapott!


Egyre inkább tartanak a muszlim nők
potenciális támadóiktól a "művelt Nyugaton"

A Borsod Online híre


Egy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy francia bíróság csütörtökön egy nyugdíjas tanárnőt, aki rátámadt egy arab nőre, mert az arcát eltakaró muzulmán ruha volt rajta. A vádlott korábban több arab országban tanított.




A volt tanár egy üzletben támadt rá a 26 éves nőre, aki az Egyesült Arab Emírségekből jött. Először megpróbálta róla lerángatni az egész testét és arcát eltakaró niqabot, aztán megütötte, megkarmolta, egyik kezét pedig megharapta.


"Tudtam, hogy egy nap nem bírom tovább, mert nagyon dühített ez a ruhaviselet" - mondta a vádlott, aki saját állítása szerint régóta küzd a nők jogaiért. 

A párizsi bíróság csütörtöki ítéletének indoklása szerint a nyugalmazott tanár viselkedése "olyanok intoleranciáját is gerjeszti, akik tagadják az együttélést és a párbeszédet a különböző életformájú, kultúrájú és hitű emberek között." 

A francia törvényhozás októberben hagyta jóvá azt a jogszabályt, amely betiltja az egész testet, így az arcot is eltakaró muzulmán női ruha, a nikáb és a burka nyilvános viselését Franciaországban, ahol becslések szerint hatmillió muzulmán él, (de maximum csupán kétezer hordhat nikábot vagy burkát -szerk.).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése