Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. november 3., szerda

Oklahomában betiltották a sariát

Elérték céljukat. Betiltották azt, ami nem is létezett.
FRISSÍTÉS!


Az Amerikai-iszlám Kapcsolatok Tanácsa bejelentette, hogy egy magánszemély megtámadja az oklahomai szavazás eredményét, mert az -szerinte- konkrétan egy vallás, az iszlám, és egy vallási közösség, a muszlimok ellen irányul, s nem irányul más vallás vagy vallási közösség ellen. S ez ellentétben áll az Amerikai Egyesült Államok alkotmányával.

A hír alapvetően vicces, mert a saria, ami arabul utat, utcát jelent, nem betiltható, hiszen egy elvont fogalom. A saria az iszlám útja, helyesebben életmódja. A hétköznapi élet szabályai; az ahogy a muszlim él.

Ettől függetlenül a keddi napon szavazó oklahomai polgárok többsége úgy döntött, hogy eltiltja a helyi bírákat a saria (az általuk vélt iszlám jog) alkalmazásától. Kérdés persze, hogy van-e muszlim bíró Oklahomában... Persze az sem mellékes, hogy az adott amerikai államban csupán 5000 muszlim él, akik nem is kérték az iszlám jogrend bevezetését.

Nyilvánvaló hecckampányról van itt szó. Ahogy létezik zsidók nélküli antiszemitizmus, úgy szépen-lassan lesz muszlimok nélküli iszlamofóbia is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése