Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. december 31., péntek

Az iszlámot bíráló könyvet ír a holland Wilders

MTI


Éles nemzetközi visszhangot kiváltó filmje után könyvet ír Geert Wilders holland politikus.


A De Telegraaf című vezető holland lapban pénteken megjelent interjúban Wilders jelezte, hogy könyvét a jövő év első felében szándékozik kiadatni, és elsősorban az amerikai piacra szánja. A könyv - mint mondta - egyebek között arról szól, hogy lehet nemzetközi szinten jobban fellépni az iszlamizálódás ellen.

Wilders két éve nyilvánosságra került filmje, a Korán-ellenes Fitna heves tiltakozásokat váltott ki az iszlám világban, mert egyebek között párhuzamot vont az iszlám és a nácizmus között. A filmet csak egy-két internetes oldalon lehetett látni, rövid ideig.

A nézetei miatt bírósági eljárás alatt álló Wilders pártja, a Szabadságpárt váratlanul jól szerepelt a júniusi választásokon Hollandiában, sőt külső támogatóként - kormánytagot nem adva, de a parlamentben együtt szavazva a kormánypártokkal - részese a jelenlegi holland koalíciónak is. 

A politikus az interjúban reális lehetőségként említette, hogy pártja egy következő választáson a legnagyobb lesz, ő pedig miniszterelnökké válik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése