Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. december 24., péntek

Botrányt okoz a meztelen istenség a ciprusi útleveleken

Független Hírügynökség


Aphroditét egy picit mi is retusáltuk
Felháborodást okoz a diplomaták között az új ciprusi útlevél, amelyen a szerelem istennője, Aphrodité meztelen alakja látható, amely a Földközi-tengeri sziget nemzeti jelképévé vált - írta pénteken egy helyi napilap.


Felháborodást okoz a diplomaták között az új ciprusi útlevél, amelyen a szerelem istennője, Aphrodité meztelen alakja látható, amely a Földközi-tengeri sziget nemzeti jelképévé vált - írta pénteken egy helyi napilap. A Phileleftheros című újság szerint különböző iszlám államok diplomatái azt vetik a ciprusi kormány szemére, hogy az útlevelet kibocsátó belügyminisztériumnak a dokumentum kiadása előtt egyeztetnie kellett volna a külügyminisztériummal - annak érdekében, hogy az útlevelet összeegyeztethessék a külpolitikai szemlélettel.

A ciprusi belügyminiszter azonban cáfolja azokat az állításokat, miszerint a meztelen istennő alakjával ellátott, december 13-a óta kiadott új útlevelek nemzetközi megütközést okoztak volna. A tárca egyúttal azt ígérte, hogy a karácsonyi ünnepek után megvizsgálják a kérdést. 
Aphrodité a szerelem és a szépség istennője a görög mitológiában. Jelentése: a tenger habjaiból kiemelkedő. A római mitológiában Venus néven tisztelték.


Busralilmuhminin-kérdés: Valójában mi zavarja jobban a muszlim diplomatákat: a meztelenség avagy egy hamis istenség bálványának látványa? Mert ha csupán az előbbi, akkor ott nagy a baj!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése