Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. december 17., péntek

Húsz áldozata van az elefántcsontparti zavargásoknak


Ki ül végül az elnöki székbe?
Már legalább 20 ember meghalt, amikor a két szemben álló elnök hívei összecsaptak Elefántcsontpart legnagyobb városában, a tengerparti Abidzsánban - írja a brit Telegraph. A városban csütörtökön robbanásokat és puskaropogást lehetett hallani, egy gránát eltalálta a helyi amerikai nagykövetség külső védőfalát is - közölte P. J. Crowley, az USA külügyminisztériumának szóvivője.
Az összecsapások miatt tovább nőtt annak a veszélye, hogy a világ legnagyobb kakaótermelő országában újabb véres polgárháború tör ki. Elefántcsontparton a november 28-i elnökválasztások óta rendkívül feszült a helyzet, az ENSZ, az EU és az USA által elismert eredmények szerint ugyanis az ellenzéki Alassane Ouattara nyerte a választásokat, aki azóta kormányt is alakított. A hatalomban lévő szélsőséges keresztény diktátor, Laurent Gbagbo ugyanakkor nem ismerte el a vereségét, mintegy félmillió szavazatot érvénytelenített, és saját kormányával továbbra is az ország legitim vezetőjének tartja magát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése