Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. december 29., szerda

Majdnem megkétszereződött a muszlimok száma tíz év alatt

A Daily Telegraph a Pew Forum on Religion and Public Life-ra (Pew Vallási- és Közéleti Fórum) hivatkozva arról cikkez, hogy az elmúlt nem egész tíz év alatt Nagy-Britannia muszlim lakossága 74%-kal nőtt.

A statisztikusok szerint amíg 2001-ben csupán 1.647.000 iszlám vallású élt a szigetországban, addig ma mintegy 2.869.000-rel számolhatunk. Ezzel Nagy-Britannia lakosságának 4,6%-a muszlim. A brit muszlim közösség abszolút számokban beszélve a harmadik legnagyobb az öreg kontinensen Franciaország és Németország után, Míg százalékosan tekintve csupán a kilencedik. Ez utóbbi tekintetben 6%-kal Belgium vezet.

A cikk azt is megjegyzi, hogy a 2001-es számítás valószínűleg alulbecsülte az adatokat, így a növekedés nem is biztos, hogy ennyire magas, de mindenképp jelentős.

Mindeközben a Zaman napilap arról ír, hogy ugyanezen időszak alatt 100.000 fő tért át az iszlámra a brit szigeteken. A török sajtótermék a Thimes megjelent "Kisebbségen belüli kisebbség" címen megjelent vizsgálati összesítőre hivatkozik. Az áttértek kétharmada nő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése