Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. december 22., szerda

Muszlim képviselő védte meg a karácsonyfát a zsidó polgármesterrel szemben

Független Hírügynökség


A három királyokat sem engednék be?!
Nagy felháborodást okozott a Názárettel szomszédos Felső Názáret polgármestere szerdán, miután megtiltotta, hogy "provokatív" karácsonyfák legyenek felállítva a város terein. A polgármesterhez a település keresztény hitű arab lakosai fordultak engedélyért, hogy a város arab negyedeiben karácsonyfákat állíthassanak.


"Az arabok kérése, hogy karácsonyfákat állítsanak fel Felső Názáret arab negyedének terein, provokatív" - mondta el Simon Gapso az AFP francia hírügynökségnek. A Názárettel szomszédos település polgármestere kijelentette: "Felső Názáret zsidó település", ahol nem lesznek karácsonyfák "sem idén, sem jövőre, amíg én vagyok a polgármester".


A polgármester döntése feldühítette a város arab lakóit. A felső názáreti városi tanács egyik muzulmán arab tagja szerint különösen az okozott felháborodást, hogy Felső Názáretet "zsidó városnak", és nem "vegyes lakosú városnak" nevezte. Sukri Avavde elmondása szerint a településen nagyjából tízezer arab él, akiknek többsége keresztény. Ez a város lakosságának nagyjából negyede.

A polgármester az AFP-nek nyilatkozva kijelentette: "Názáret itt van a szomszédban, ott azt tesznek, amit akarnak".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése