Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. december 25., szombat

Sarrazin hazudott Goethével kapcsolatban

Goethe muszlimként:
szakállal és fezzel a fején
Thilo Sarrazin a hírhedt megélhetési politikus, aki az iszlámot és a muszlim bevándorlókat bíráló könyvével kasszasikert könyvelhetett el, ordas módon hazudott Goethével kapcsolatban. A Magyar Nemzet így adja vissza szavait: "többet értett meg az iszlám totalitárius szelleméből, mint ma a szövetségi elnök beszédírói."

A helyzet ezzel szemben az, hogy Goethe igencsak szimpatizált az iszlámmal. Egyesek -köztük a Murábitún alapítója, Abdulqadir al-Murabit, azaz Ian Dallas- odáig mennek, hogy Goethe iszlám hitre való megtérését valószínűsítik.

A Díván című művében Goethe Mohamed prófétát a teremtmények fejének nevezi. 1816-ban pedig egy helyütt magára utalva ezt írja Goethe: "a költő nem utasítja vissza a gyanút, hogy maga is muszlim." Ezután pedig nekiállt arabul tanulni. 70 évesen pedig arról értekezik, hogy meg szeretné ünnepelni azt az éjszakát (Elrendelés éjszakája), mikor a Prófétának leküldetett a Korán. S azt se felejtsük, hogy a Dívánban azt írja, hogy mindannyian muszlimként születünk, s halunk meg. Goethéről feljegyezték, hogy családtagjainak felolvasásokat tartott a Kegyes Koránból.

Nos, egy ilyen emberről badarság azt feltételezni, hogy az iszlámot totalitáriusnak tartotta volna. Azaz Sarrazin hazudott, s a kormánypárti Magyar Nemzet pedig gondolkodás nélkül átvette ezt a hazugságot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése