Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. december 9., csütörtök

Újabb fatva a terrorizmus ellen

Internetes fórumokon sokszor olvasható az a nyilvánvaló hazugság, hogy a muszlimok nem ítélik el kellően a terrorizmust. Az iszlám vallási vezetők évek óta nyilatkozatok százait teszik közzé, hogy eloszlassák ezt a tévhitet. Mindhiába. A Carta Pax Islamica és társai nem érik el a nyugati újságírás ingerküszöbét. Tudjuk, hogy csak az hír, ha a postás harapja meg a kutyát. Fordítva nem.

2010. december 6-án robbantás volt Benáreszben, amiről egy helyben élő hazánkfia így számol be a blogjában:

Az ayodhya-i Babri mecsetet 18 éve
 hindu szélsőségesek rombolták le.
December 6-án volt a 18. évfordulója az ayodhyai mecset lerombolásának, amely akció azóta jelképe lett a hindu-muszlim ellentétnek Indiában. Tegnap, amíg az étteremben vártuk, hogy az ebédünk elkészüljön, a kezembe akadt az aznapi újság, ahol a címlapon szerepelt, hogy hála a fokozott biztonsági előkészületeknek, az évforduló rendbontás nélkül telt el. Az öröm azonban korai volt. Még aznap este bomba robbant itt Varanasiban, a hinduk szent városában, az esti folyóbúcsúztató szertartás (aarti) alatt. Mivel ezen az eseményen rendszeresen több ezer ember vesz részt – helyiek és turisták vegyesen -, így sajnos rengeteg a sérült. A robbantást az Indian Mujahideen nevű radikális muzulmán szervezet vállalta magára. A hivatalos adatok szerint egy kisgyerek halt meg és harmincheten megsérültek, de a helyiek beszámolóját hallgatva és a képeket látva egész biztos, hogy ennél jóval több a sebesült.

Mi pedig tegyünk hozzá, hogy az indiai muszlim autoritások több vallásjogi döntvényben, azaz fatvában ítélték el a barbár tettet - írja a Hindustan Times. Közöttük találjuk a Dzsamiat Ulama-i Hindet és a Dar-ul-Ulum Deobandot is.

Szóval most már senki se mondja, hogy a muszlimok nem ítélik el a terrort!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése