Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. december 9., csütörtök

Ara-Kovács vergődő iszlámról filozofál

Ara(b)-Kovács
Ara-Kovács Attila kevéssé ismert, szélsőségesen liberális, és persze egy picit marxista zsurnaliszta és kocafilozófus. Mint manapság mindenki, Ara-Kovács is a Wikileaks felől értekezik. Nem olvasta, valószínűleg nem is érti, de elemzi.

A Magyar Narancsban megjelent írásából idéznénk azt a részt, ahol Amerika háborúival foglalkozik:

E háború életformák és életszemléletek küzdelme, azaz a válságban vergődő iszlám hiábavaló kísérlete, hogy túltehesse magát a kellemetlen igazságokon, valahányszor a nyugati demokráciák társadalmi lehetőségeivel és kínálataival szembesül.

Milyen igazság? Talán csak nem azt gondolja, hogy a Nyugat felsőbbrendű? Nos, épp a dicstelen amerikai demokráciaexport Irakba és Afganisztánba a legjobb példa arra, hogy a Nyugat képtelen civilizálni és tematizálni a világot.

És mi nyugati magyarok mire vagy kire legyünk büszkék ebben az ügyben? Yarné Katona "Zrínyi Rambo" Magda Naszrinra vagy a gondtalan túszhónapjait tengető Papp Istvánra?

Nem, valójában az amerikai modell van válságban, mert még az oknyomozó újságírás is megrengeti!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése