Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. december 9., csütörtök

Fiúgyermekért imádkozik az indiai mecsetben a francia first lady

A francia elnök négynapos indiai látogatásának vitathatatlan sztárja Carla Bruni volt. A vendéglátó országban egyenesen az egekbe szökött a first lady iránti rajongás, amikor a helyi média hírül adta: Fatehpur Sikriben, az egykori császári székhelyen Carla háromszor is arra kérte a híres Jama Masjid mecset elöljáróját: imádkozzék a nevében azért, hogy fiúgyermeke szülessen.
A szenzációs – és sokféleképpen értelmezhető – információt az NDTV tévécsatorna és a The Telegraph India című lap tette közzé a több mint 500 éves muzulmán szentély főpapja (Az iszlámban nincsenek papok, legfeljebb imavezetők - szerk.), Peer Zada Rais Milan Chisti közlésére hivatkozva.

A tudósítás szerint Carla Bruni-Sarkozy negyedmagával utazott el a 16. századi Mogul Birodalom hajdani fővárosába, a Jaipur és Agra között található Fatehpur Sikribe. A kirándulásra elkísérte férje, az elnök, Christine Ockrent asszony, a France Monde közszolgálati médiacsoport igazgatója (korábban igen sikeres tévés személyiség, s nem mellesleg Bernard Kouchner exkülügyminiszter felesége), valamint régi barátnője, Farida Khelfa topmodell (aki Carlához hasonlóan kipróbálta képességeit a film világában is).

Az elnöki kiruccanás résztvevői nem kommentálták az indiai médiában napvilágot látott intim vallomást, és a francia minőségi sajtó is mellőzte a távolról érkezett hírt. Egyedül a bulvárszenzációkra szakosodott Voici.fr hírportál csapott le a témára, s rendesen körbe is járta kérdést.

A Voici mindenekelőtt azt szeretné tisztázni, tulajdonképpen mi a valódi tartalma Carla Bruni imába foglalt vágyának: a 42 éves híresség gyermeket szeretne (s inkább örülne egy kisfiúnak, mint egy kislánynak), vagy arról árulkodik a történet, hogy a first lady anyai örömök elé néz (és ő is kisfiúval szeretné megajándékozni a francia elnököt, akinek előző két házasságából már három fia van).


Rózsaszirmot szórnak Carla és Nicolas Sarkozy lába elé az új-delhi Taj Palace elnöki palotába érkezésükkor

A kérdésfelvetés jogos, válasz egyelőre nincs, az Élysée-palota hallgat.

A bulvárportál viszont a második feltételezés fonalán továbbhaladva – mintegy az elnöki palota agytrösztjének szerepébe képzelve magát – arra is rákérdez: hozhat-e politikai hasznot az 55 éves Sarkozynek, ha a 2012-es elnökválasztás előtti évben kispapai minőségben jelenik meg a francia választóközönség előtt.

Mindez egyelőre hipotetikus, de néhány hónap múlva kiderül, érdemes-e a témát egyáltalán feszegetni.


A Sarkozy házaspár Fatehpur Sikriben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése