Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. február 8., kedd

Minaretet építene a földjén: vita Oszétiában

Az atv híre


A vlagyikavkazi mecset
Mecset építése miatt vitáznak egy észak-oszétiai faluban. Egy muszlim férfi ugyanis minaret építésébe kezdett a földbirtokán. A falu lakosai azonban attól tartanak, hogy a mecset építésével az iszlámot akarják terjeszteni, és hogy ez akár erőszakot is eredményezhet a környéken. Vasárnap több százan gyűltek össze, hogy a minaret lebontását követeljék.

Vlagyikavkazban, Észak-Oszétia székhelyén a muszlimok a központi mecsetben szoktak összegyűlni, amelyet a 20. század elején egy azeri üzletember építetett. A mecset muftija úgy véli, az 50 kilométerre lévő falu lakosainak nincs igaza, a muszlimok száma ugyanis nő a térségben és szükség van helyekre, ahol imádkozni tudnak.

Az oszétok többsége keresztény, a muszlimok pedig a jelenlegi lakosság 15-30%-át teszik ki. Észak-Oszétia egyébként Oroszország autonóm tagköztársasága a Kaukázus hegység északi részén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése