Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. január 11., kedd

Al Jazeera Balkans- hamarosan Szarajevóból indít regionális műsort a csatorna

A Népszava cikke


Még az idén év elején megkezdi működését az Al Jazeera Balkans hírtelevízió- közölte a társaság kedden. Az új televízió központja Szarajevóban lesz. Regionális csatornaként szeretne működni, műsorát szerb-horvát nyelven sugározza majd. A dohai székhelyű Al Jazeera tavaly vett meg egy bosnyák adót a muszlim többségű Szarajevóban.


Sajtóértesülések szerint egy neves horvát újságíró, Goran Milic lesz a bosnyák adó vezetője. A 64 éves zsurnaliszta a '70-es években kezdte karrierjét az akkori Jugoszláviában. Jelenleg a horvát közszolgálati tévé munkatársa, de hamarosan nyugdíjba vonul. Az Al Jazeera boszniai felállásánál segédkező Edhem Foco üzletember azt mondta, hogy még folynak a tárgyalások Miliccsel. Azt is kiemelte, hogy az újságírót bevonták az előkészítési munkálatokba is.

Foco szerint "egyesítjük majd a Balkánt és arra biztatjuk az embereket, hogy osszák meg egymással a jót." Jugoszlávia a '90-es évek elején hullott szét, véres háborúk árán. Az üzletember úgy vélte: a "térség történelmileg is fontos, és persze a fejlődése sem elhanyagolható. Emellett 20-30 millió ember beszéli a szerbet vagy a horvátot. Ez egy izgalmas piac"- tette hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése